Nå er det Norge som er hjemme for Blanca

unnamed-20.jpg

Bare én dag etter at Blanca Moreno Borrero fra Córdoba i Spania hørte om Accurate Care, satt hun på skolebenken på norskkurs. Fire måneder etterpå satte hun sine bein på norsk jord for første gang - og her trives hun så godt at hun ikke kan tenke seg å flytte hjem igjen.

– Kanskje gjør jeg som mange nordmenn gjør og kjøper meg en ferieleilighet i Spania når jeg blir litt eldre, smiler Blanca. - Men det er Norge som er hjem for meg nå.

I løpet av de snart tre årene som har gått siden Blanca kom til Norge i februar 2016, har hun jobbet flere steder i Norge.

– Accurate Care har vært helt topp å jobbe for, og jeg er så takknemlig for at jeg har fått sett så mange ulike steder, forteller Blanca. - Jeg elsket jobben min i hjemmetjenesten i Drøbak. Lødingen med midnattssolen var helt nydelig, og nå trives jeg helt utrolig godt på legevakten på Jessheim.

Det er ikke bare Norge som har sjarmert Blanca, heller. Et halvt år etter at hun kom hit, møtte hun svenske Theodor, som hun nå både har blitt samboer og huseier sammen med på Jessheim.

– Jeg har truffet blink på alle områder, jeg, smiler hun.

Ville flytte utenlands
At Blanca ville utenlands da hun var ferdigutdannet, var hun fast bestemt på. Ett av de fire årene av utdanningen sin tok hun i Portugal. Da hun var utdannet som sykepleier, sendte hun CV-en sin til en utenlandsk nettside for arbeidsgivere. Det tok ikke mange dager før Accurate Cares spanske samarbeidspartner innen rekruttering tok kontakt.

– Jeg har alltid vært glad i Skandinavia, forteller Blanca. - Jeg har en god venninne i Danmark og ville gjerne dit, men tilbudet til Accurate Care var for godt til å si nei til.

Dermed begynte hun på det ni måneder lange språkkurset i norsk. Blanca lærte norsk veldig raskt, og kom til Norge etter bare halve kurset var ferdig. At Blanca alltid har hatt godt språkøre, var nok til god hjelp. I tillegg til språkundervisningen kjøpte hun Disney-filmer hun hadde sett på spansk, og så dem på nytt igjen; denne gangen dubbet til norsk.

– Jeg lærer bedre av å høre språket enn av bare å lese og å pugge grammatikk, sier hun. Det tipset kan kanskje hjelpe andre i samme situasjon også?

Fortsetter å jobbe med Accurate Care
Jobben på legevakta på Jessheim var opprinnelig et engasjement gjennom Accurate Care, men så en dag ble den lyst ut som en fast stilling.

– Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle gjøre, forteller Blanca. - Jeg trivdes så godt med å jobbe i Accurate Care og de var alltid så hjelpsomme og profesjonelle, så jeg hadde ikke lyst til å miste kontakten med dem. Samtidig fristet det veldig med en fast jobb.

Men hvem sier at du ikke kan få både i pose og sekk? Blanca fikk stillingen ved legevakta på Jessheim som hun søkte på, og i tillegg holder hun kontakten med oss i Accurate Care ved å ta litt ekstra godt vare på spanske sykepleiere som akkurat har kommet til landet.

– Jeg er storfornøyd, sier Blanca.

Og det har hun all mulig grunn til å være. Vi i Accurate Care ønsker Blanca lykke til videre med livet i Norge!

NorskSnopp Designbyrå