Magiske Vietnam!

Etter å ha vært i Laos, la vi - som de fleste andre backpackere - turen til Vietnam.

Vi begynte i Hanoi - og for en start på oppholdet! Vi trodde Bangkok var en travel by, men den var ingenting i forhold til Hanoi! Så mange motorsykler, og så få trafikkregler! Etter hvert lærte vi oss å krysse gata uten dødsangst - men vi hadde hjertet i halsen hver gang!

Hanoi er virkelig Vietnams perle, og er sterkt influert av kinesisk kultur. Gatene er fulle av fargede papirlykter og føles helt magiske!

Halong Bay

Vi tok turen til Halong Bay, en en tretimes kjøretur nord for Hanoi. Halong Bay er et av de fremste turistmålene i Vietnam, og den står på UNESCOs verdensarvliste. Bukta har nesten 2000 øyer; de fleste av dem i kalkstein, i en rekke ulike former og fasonger. Noen av øyene er støtte for flytende fiskebyer. Det var fantastisk å se fiskerne som bor på husbåter, og å ta en tur med kajakk. På flere av øyene var det apekatter, som stjeler både mobiltelefonen og lommeboka di hvis de får mulighet!

halong-bay-vietnam-593840_1920.jpg

Natta tilbragte vi i bungalower på en strand vi hadde helt for oss selv.

Vi anbefaler virkelig en tur til Halong Bay - det er så vakkert at det er nesten uvirkelig! Det som dessverre er veldig reelt, er tilstanden i Halong Bay, og all den plastikken og avfallet vi så og fant der. Vi syns det er viktig at vi som er turister tar vare på de stedene vi besøker, og at vi prøver å fremme en mer økologisk og bærekraftig turisme, slik at andre kan nyte disse stedene på samme måte som det vi gjør.

Team Nord

Etter besøket i Halong Bay skiltes våre veier, og Abel, Saray, Ana og Encarbi kjørte motorsykkel nordover i Vietnam. De ville nemlig oppfylle turdrømmen Giant Loop. De kjørte gjennom flere av byene nord i Vietnam hvor de så fantastiske risterrasser og fikk oppleve gjestfriheten til vietnameserne. Det gjorde stort inntrykk å dele et måltid med en familie som tilhørte en etnisk minoritet i Vietnam.

Bare to av de fire motorsykkelentusiastene kjørte hele ruta på motorsykkel - det var ikke en tur for pyser ;)

IMG-20181217-WA0008.jpg

Team Midt

Mens resten av gruppa kjørte nordover, besøkte Maria, Alfonso og Ester de sentrale delene av Vietnam. Første stopp var i Ninh Binh, hvor vi besøkte en av de største hulene i Asia; Phong Nha Cave.

Neste store opplevelse var Det keiserlige citadell i byen Hué. I det som kalles “Den Forbudte lilla by” møtte vi blant annet kvinner som lever som konkubiner.

Fulle av inntrykk møttes hele gjengen igjen i Kambodsja, og det får vi høre mer om i neste reisebrev. Følg med!

IMG-20181214-WA0012.jpg
Kari Anne Susegg Kvarving