Vakre Kambodsja

Etter at vi hadde delt oss i Laos, møttes vi igjen i Siem Reap i det nordvestlige Kambodsja - og nå har vi utvidet gruppen med tre nye venner vi fikk i Thailand! Den første natten brukte vi på pubene i Pub Street, og koste oss med høy musikk og masse folk helt til daggry!

Førsteinntrykket av Siem Reap var ikke det beste - men kanskje var det fordi vi kom fra den nydelige naturen i Vietnam, med alle sine fantastiske landsbyer, rismarker og grotter.

DSC_7260.JPG

Neste dag dro vi til de berømte templene i ruinbyen Angkor, med sine omkring 72 større ruiner og opp mot tusen mindre. På turen dit lærte vi mye om kambodsjansk kultur og khmer-kulturen. Khmer-riket eksisterte fra 802 til 1431, og dekket store deler av det som i dag utgjør Thailand, Kambodsja og Laos, samt deler av Vietnam.

Høydepunktet i Kambodsja var uten tvil templene i Angkor. Khmer-rikets fotavtrykk er fremdeles et syn som tar pusten fra deg, og tempelet Angkor Vat anses for å være det arkitektoniske høydepunktet. Angkor har vært en helligdom både i hinduismen og buddhismen, og vi skjønner hvorfor man føler seg nær gudene her!

IMG-20181201-WA0065.jpg

Den første dagen vi så soloppgangen i Angkor Vat, våknet vi klokka 4. Selv om det var overskyet var det helt fantastisk å se hvordan sollyset skinne på tårnene som har stått der i hundrevis av år. Vi reiste rundt og så flere av tempene. Det som gjorde størst inntrykk, var nok uten tvil et tempel som ble oppført for en konge som bestemte at det skulle settes opp 10000 skulpturer av ansiktet hans for at han skulle bli husket. Noe egoistisk, kan man si ;) Det å se enorme røtter smelte sammen med hvelvene og stolpene i templene, er et spektakulært syn.

IMG_20181129_152135_760.jpg

Mens noen av oss reiste videre, ble noen igjen for å se absolutt hele Angkor og dets fantastiske detaljer. Vi fikk også oppleve en av de vakreste solnedgangene vi har sett noen gang, mens kambodsjansje barn spilte i vannet.

Følg med videre for neste reisebrev!

Her kan du lese tidligere reisebrev:

Magiske Vietnam

Fantastiske Laos

Oppdrag Thailand

Kari Anne Susegg Kvarving