Nyutdannede Andrea fra Spania flyttet til Norge og fikk jobb

Andrea-3.jpg

Spanske Andrea (24) var fersk sykepleier uten jobb, da en venninne fortalte henne om norske Accurate Care. Nå bor de begge på Ås, snakker norsk og jobber på sykehjem.

Selskapet Accurate Care har spesialisert seg på å tilby kvalifisert helsepersonell fra Spania til norske helseinstitusjoner. Da venninnen fant en annonse på en jobbportal, var utsiktene til å finne en relevant jobb i hjemlandet heller dårlige. Få dager etter at de tok kontakt med Accurate Care hadde jentene sitt første intervju, via Skype.

Kurs, flybillett og bosted
- Veien videre besto av flere måneder med språkopplæring, før et nytt intervju med Accurate Care fant sted; denne gangen i Madrid. To dager etter intervjuet fikk jeg et formelt jobbtilbud og begynte for alvor å forberede meg på en tilværelse i Norge, forteller Andrea.

Accurate Care ordnet alt av praktiske ting som flybillett, bolig og nødvendige papirer, så den delen av flyttinga var lite tidkrevende for Andrea.

Klima bedre enn forventet
Det er ofte spenning knyttet til det å flytte til et annet land, særlig med et annerledes klima. For Andrea sin del var både vær og temperatur bedre enn forventet, men hun oppdaget fort at nordmenn og spanjoler har litt ulike vaner på fritiden.

- I Spania handler mye av det sosiale om å møtes i byen for lange middager og god kaffe. Nordmenn er derimot tilhengere av å spise middag hjemme, og går mye sjeldnere ut.

- Da vi kom i april var det selvfølgelig litt kaldere enn i Spania, men sommeren på Ås er mye bedre enn jeg hadde sett for meg. Da gjelder det å følge lokalbefolkningen og utnytte det gode været i sommermånedene så mye som mulig, som å dra på stranda og å grille, kanskje til og med bade..

Bor sammen med andre spanske
Det å passe inn i et nytt lokalsamfunn på et fremmed språk kan være en utfordring, men med gode kollegaer rundt seg har det gått mye bedre enn man kunne tro, forteller Andrea.

- Jeg bor sammen med andre spanske sykepleiere og trives veldig godt med det. Det er mye som er annerledes enn der jeg kommer fra, både med Ås og Norge generelt, så det er trygt å bo med flere med samme bakgrunn.  

- I begynnelsen jobbet jeg på mange ulike oppdrag. Ukjente steder og ukjente folk gjorde at ting var både spennende og litt krevende. Selv om jeg hadde gått på språkkurs var det ikke enkelt å skulle snakke norsk hele tiden, men sakte og sikkert kom både tryggheten med språket og større trivsel i arbeidsdagene, forteller Andrea med et smil.

Når man behersker språket godt er det også lettere å få større arbeidsstillinger og mer system på arbeidstilværelsen, for eksempel en fast stilling med turnus på seks måneder, som hun har nå.

Hjelp til å bytte og flytte
Hun synes Ås kan være et fint sted å begynne tilvenningen til Norge, men lurer på å flytte på seg etter hvert.

- Ønsker man å flytte er Accurate Care behjelpelige både med å finne en ny jobb og et sted å bo. Vi har også biler som vi kan bruke når vi flytter, eller til å hente hverandre på flyplassen når noen har vært på reise, forteller hun.

- Forhåpentligvis kan jeg flytte til Oslo og bo sammen med noen av de jeg bor med nå, det hadde vært det aller beste, avslutter Andrea.

Er du interessert i å jobbe for oss i Accurate Care?
Ta kontakt med oss eller gå direkte til  https://acare.recman.no/register.php.

NorskSnopp Designbyrå