Fra skrivebordet på universitetet i Spania til en fast stilling i Norge

unnamed-14.jpg

Aitor fra La Manga fikk høre om Accurate Care mens han holdt på med sykepleierutdanningen sin hjemme i Spania. To intervjuer og et norskkurs senere var han i jobb i Norge, og her trives han godt.

Det norske selskapet Accurate Care har spesialisert seg på å tilby kvalifisert helsepersonell fra Spania til norske helseinstitusjoner. Aitor (25) var på oppløpssiden av sykepleierutdanningen sin i 2015 da Accurate Care besøkte universitetet for å informere om mulighetene for å jobbe som sykepleier i Norge. Et ønske om å jobbe utenlands, kombinert med at utsiktene til fast jobb hjemme i Spania var dårlige, gjorde at han hoppet på muligheten. 

Prosessen med å komme seg til Norge var ganske enkel. Etter å ha fylt ut søknaden gikk det forholdsvis kort tid før han fikk svar og innkalling til intervju over Skype. Så begynte han på norskkurs i oktober og allerede i mai året etter var han på plass i Norge og klar til å begynne å jobbe. Accurate Care hadde da ordnet flybilletter og et sted å bo, samt alt det nødvendige papirarbeidet som kreves for å jobbe i Norge.

For tiden jobber han på Vestby Sykehjem. Det er mange småting som er annerledes enn hjemme, men Aitor er glad i å jobbe og liker seg godt i Norge. 

- Jeg trives godt her, forteller Aitor. Det er mye jobb og muligheter til å tjene godt, samtidig som jeg får jobbet i utlandet, noe jeg alltid har hatt lyst til. 

Før han begynte på Vestby sykehjem jobbet han på flere andre sykehjem, og har også vært innom både omsorgsboliger og hjemmetjenesten.

- Jeg har hele tiden jobbet i Akershus, men fått prøve en del forskjellig. Miljøet har vært bra overalt, folkene jeg har jobbet med har vært samarbeidsvillige og hyggelige, og jeg har aldri opplevd store problemer.

Aitor bor sammen med andre spanske sykepleiere, og jobber også på samme sted som flere av dem, men har enda ikke jobbet sammen med dem. Det tror han han vært en viktig bidragsyter til at han har lært norsk ekstra godt. 

- Jeg føler meg ganske hjemme her. Det er egentlig ikke så stor forskjell fra Spania, forteller Aitor, som har begynt med både trening og turer i skogen, noe han aldri gjorde i hjemlandet.

- Jeg var kanskje ikke så vant til kuldegrader, men det har ikke vært noen stor utfordring, forteller han videre, og avslører samtidig at han ikke har noen planer om å returnere hjem med det første.

- Jeg er fornøyd med hvordan jeg har det nå. Accurate Care ordner ting veldig bra; jeg slipper å tenke på bolig, jeg har mye frihet til å ta ferie, lønna er god og ønsker jeg å flytte i Norge får jeg også hjelp til det. 

Aitor har også brukt litt av fritiden til å se seg om i Norge, og har besøkt både Harstad, Bergen og Oslo, i tillegg til at han jobbet en måned i Elverum.

- Det er mange flotte steder i Norge, men skal jeg flytte blir det nok til Oslo. Det tar bare en halvtime å dra dit fra der jeg bor nå, og jeg liker byen veldig godt.

Er du interessert i å jobbe for oss i Accurate Care?
Ta kontakt med oss eller gå direkte til  https://acare.recman.no/register.php.

NorskSnopp Designbyrå