Tilbake til Thailand

Etter å ha opplevd grotter, rismarker og hundrevis av templer, var det dags for å slikke sol på stranda i Thailand! Vi fløy fra Siem Reap til Phuket, langt sør i dette landet som vi alle har blitt så glade i (vel hjemme igjen i Norge savner vi allerede både maten og de blide folkene som hilste oss med et smilende sawadee!)

De neste dagene skulle vi egentlig tilbringe på håndkleet på stranda mens vi tenkte på om vi hadde mest lyst på sjømat til middag eller ikke. Men vi klarte ikke å la sjansen til å se mer av Thailand gå fra oss, så vi ristet sanda av oss og reiste på øyhopping!

DSC_7502.JPG

I Ko PhiPhi festet vi sammen med de andre backpackerne og benyttet anledningen til å få oss enda en tatovering. Vi tok en båttur rundt øya og la til utenfor stranden hvor filmen The Beach, med Leonardo diCaprio i hovedrollen, ble spilt inn i 1999. Det er ikke tillatt å gå inn på stranda på grunn av ødeleggelsene alle turistene har påført både stranda og korallrevene utenfor.

Vi svømte også med haier! Haiene var omtrent en meter lange, så hadde de vært sultne, kunne vi absolutt ha endt opp som hai-mat :) Etter å ha fått med oss nok en fantastisk solnedgang i paradiset, fikk vi oppleve hvordan selvlysende plankton lyste opp havet rundt oss. Planktonet stimuleres av bevegelser i vannet, og skinner som små lyspærer!

Øyene på østkysten

Neste kapittel i eventyret ventet på oss på øya Ko Tao, som er populært blant backpackere blant annet på grunn av de mange mulighetene til å dykke der. Vi benyttet selvfølgelig anledningen til å dykke - og fikk se en fantastisk undervannsverden med både små og store fisker - blant annet en hvalhai; verdens største fisk. Hvalhaien var bare 10 meter unna oss! Vi følte oss enormt heldige; det fins folk som tilbringer livet med å lete etter hvalhaier, og her kom det en og oppsøkte oss!

FB_IMG_1547058162548.jpg


Siste stopp på reisen var halvmånefesten på nabøya Ko Phangan. Det som begynte som en bursdagsfest en gang på 1980-tallet har utviklet seg til å bli en av de største backpacker-festene i Thailand.

Hjem til jul

Etter å ha vært på tur sammen i flere uker,var det rart å spres for alle vinder når vi reiste hjem til familiene våre for å feire jul. Vi har hatt en fantastisk tur - og hadde det ikke vært for jobbene våre i Norge, hadde vi nok ikke hatt mulighet til å få oppleve alt det vi har opplevd. Vi tenker alle å komme tilbake til Norge for å fortsette og jobbe her; bli enda bedre kjent med kulturen og oppleve både hverdag og fest her.

DSC_7390.JPG

Drømmer du om å reise? Gjør som oss! Sett deg et mål, jobb for å nå det og reis avgårde!

Kari Anne Susegg Kvarving