En perfekt måte å jobbe på!

Egentlig så Enrique for seg å jobbe i Norge i et par-tre år, men nå som han er her, trives han så godt at han tror han kommer til å bli her lengre. 

– Det er en ideell måte å jobbe på, mener Enrique. – Etter å ha jobbet på Nærbø på Jæren i tre måneder, er jeg nå en liten ferietur hjemme i Spania før jeg reiser til det neste oppdraget mitt i Hattfjelldal i Nordland. Slik får jeg både oppleve Norge og holde kontakten med venner og kjente hjemme i Spania. 

enrique.jpg

Venner for livet

Som mange andre spanske sykepleiere og helsearbeidere, bestemte Enrique seg for å dra til Norge å jobbe fordi det var vanskelig å få seg jobb i Spania.

– Jeg kom over Accurate Care på Instagram og syntes det så spennende ut, forteller han. 

Etter å ha funnet mer informasjon på hjemmesiden, søkte han om å begynne å jobbe i Norge, og det tok bare noen dager før han begynte på språkkurs hjemme i Alicante. 

– Jeg kjente ingen da jeg begynte på norskkurset, men etter 7 måneder sammen, ble vi veldig godt kjent. Det føltes veldig trygt å reise til Norge sammen med en stor gjeng. 

Enrique fikk kontrakt på et sykehjem i Nærbø på Jæren. Sammen med tre andre spanjoler ble han innkvartert i et eget hus, og det trives han veldig godt med. 

– Jeg er glad for at jeg bor sammen med noen jeg allerede kjenner, sier Enrique. – Det er fint å komme hjem etter en lang arbeidsdag og en tur innom treningssenteret og ha noen å spise middag og henge med.

I tillegg til at de fire som bor sammen hjelper hverandre hvis de lurer på noe om språket, maten eller pengene, skryter Enrique av oppfølgingen han får fra Accurate Care. 

– De tar seg av og hjelper oss når det er noe vi er usikre på, og det føles veldig trygt å alltid ha noen å spørre, sier han. 

Spennende dager

Enrique jobbet noen måneder som sykepleier i Spania før han begynte å jobbe for Accurate Care, og han sier det er mye likt, men også mye ulikt, med å jobbe i Norge. 

– Det jeg liker aller best her i Norge, er at vi har mer tid til å ta oss av pasientene enn det jeg hadde i Spania, sier han. 

Enrique stortrivdes på sykehjemmet han jobbet på i Rogaland, og han syns selv han fikk god kontakt både med de eldre og kollegene sine. Nå gleder han seg til å flytte til Hattfjelldal. 

– Jeg syns det er spennende å reise rundt og få oppleve nye steder i Norge; men også finne ut hvem jeg skal bo sammen med. Jeg vil gjerne bli kjent med nye mennesker og flere deler av Norge. Jeg er så glad for at jeg begynte å jobbe for Accurate Care!


Vil du vite mer om å jobbe i Norge? Her finner du mer informasjon!