Norge rundt med Rafa

Rafael kombinerer jobben som sykepleier med jogging og fjellturer i den norske fjellheimen - og til vinteren har han lyst til å lære seg å stå på snowboard!

rafa.jpg

Rafael, som kommer fra Murcia i Sør-Spania, ble ferdig utdannet sykepleier i fjor.

– Det er vanskelig å finne seg jobb i Spania, så da jeg hørte om muligheten til å jobbe som sykepleier i Norge, grep jeg den, forteller Rafael, eller Rafa, som vennene hans kaller ham.

Etter å ha lært norsk på norskkurs hjemme i Spania, pakket Rafa koffertene og flyttet til Sand i Suldal kommune i Rogaland, og her har han blitt tatt imot med åpne armer!

– Alle jeg jobber med, er flinke til å veilede og hjelpe meg på jobben, sier Rafa. – Det er godt å ha noen å spørre når jeg lurer på noe, enten det er noe faglig eller noe med språket.

Rafa har også fått flere norske venner som han både trener sammen med og går turer i fjellet sammen med. I sommer prøvde de å gjøre som Tom Cruise i filmen Mission Impossible - Fallout og gå opp på det over 600 meter høye fjellplatået Preikestolen, men dessverre regnet det så mye at de ikke nådde toppen. 

– Det var likevel en skikkelig fin tur, smiler Rafa.

Vil bli kjent med Norge

Selv om Rafa trives godt i Sand, har han lyst til å oppleve mer av Norge. 

– Jeg hadde aldri vært i Norge før jeg flyttet hit i juni, sier Rafa. - Kontrakten min her i Sand varer ut september. Etter det har jeg lyst til å reise hjem på ferie til Spania i et par uker, og så begynne å jobbe et annet sted i Norge. Det er jo så mye spennende å oppleve!

Det å skulle flytte på seg, ser han ikke som noe problem. 

– Jeg har lett for å bli kjent med folk, sier han.

Rafa ser for seg at han skal jobbe i Norge i 4-5 år, og han kan gjerne tenke seg å ta en mastergrad her også. 

– Jeg har bare vært her i et par måneder, men jeg liker denne måten å jobbe på. Sykepleiere jeg kjenner i Spania, forteller at de jobber lengre vakter og tjener dårligere enn meg. Jeg er glad for å være her i Norge!


Er du nysgjerrig på jobb i Accurate Care? Ta kontakt med oss! 


Kari Anne Susegg Kvarving