Fantastiske Laos!

gibbonexperience.jpg

Etter å ha jobbet for Accurate Care i 2 år, har vennegjengen fra Spania lagt seg opp nok penger til å dra på sitt livs eventyr sammen! Vi følger dem på reisen - og her er andre reisebrev, hvor de har reist fra Thailand og inn i Laos. 

Vi startet oppholdet vårt i Laos i jungelen, nærmere bestemt i naturreservatet Bokeo Nature Park. Der bor de utrydningstruede gibbonene; klatreaper som lever i trær. For å hjelpe til å ta vare på gibbonene, har man utviklet «The Gibbon Experience». Pengene du betaler for å delta, brukes til å ta vare på gibbonene som er igjen og jungelen de bor i. 

image6.jpeg

For at vi skal kunne oppleve apene i sitt naturlige habitat, er det bygd 20 zip-liner gjennom jungelen. Noen av dem er over 40 meter over bakken - og de lengste er over 500 meter lange. Det kjentes ut som vi fløy gjennom jungelen! Ekstra spennende var det for de av oss som sliter litt med høydeskrekk - men de overvant frykten!

Vi så dessverre ingen gibboner, men vi hørte dem synge da vi overnattet høyt oppe i et trehus - et trehus du bare kan komme til via en zip-line. Den fantastiske soloppgangen sammen med venner, med lydene fra fugler og apekatter i det fjerne, kommer vi aldri til å glemme.

TH-5.jpg

For å komme oss til Luang Prabang, en av de viktigste byene i Laos, tok vi en såkalt sengebuss, og sov oss gjennom store deler av de 12 timene turen tok. I Luang Prabang var vi med på grottevandring, og vi ble velsignet av de buddhistiske munkene som holder til der. Folk gir almisser, vanligvis ris og frukt, til munkene; ved soloppgang. 

image4.jpeg

Nå er vi på tid til Vietnam, med skyhøye forventinger! Følg med oss videre på reisen i neste reisebrev!

Her kan du lese det første reisebrevet til gjengen! 

Kari Anne Susegg Kvarving