Oppdrag Thailand!

klareforavreise.jpg

Etter å ha jobbet for Accurate Care i 2 år, hadde vennegjengen fra Spania lagt seg opp nok penger til å dra på sitt livs eventyr sammen! Vi skal følge dem på reisen - og her er første reisebrev!

Hola!

Vi er 7 spanske sykepleiere på 24 og 25 år. For 2 år siden møttes vi på norskkurs hos Accurate Care i Spania. Etter seks måneder på kurs sammen, ble vi godt kjent med hverandre.  

Da vi kom til Norge for å jobbe, havnet vi forskjellige steder, men etter hvert endte vi alle opp med å bo på Ås, ikke langt fra Oslo.

Vi hadde alle ulike grunner for å flytte til Norge og starte det norske eventyret. Noen av oss ønsket oss jobberfaring, noen bedre arbeidsforhold, noen ville ta spranget og leve litt utenfor komfortsonen og andre brukte tiden utenlands som et springbrett til å ta beslutninger om fremtiden.

Og vet dere hva? Vi lærte oss mer enn bare å snakke norsk. Vi har alle god erfaring med å flytte til Norge for å jobbe - selv om ikke alt har vært like lett. Men hardt arbeid (og noen harde vintre) har ført oss hit - til Thailand; på den andre siden av jordkloden! Ingen av oss forventet at jobben i Norge skulle gi oss mulighet til å reise hit!

Her lever vi ut drømmen og opplever fantastiske steder, eksotiske kulturer og blir kjent både med hverandre og med Thailand.

IMG-20181110-WA0015.jpg

Vi forlot Oslo i novemberkulde, og etter en 11 timer lang flytur, landet vi i 36 varmegrader i vidunderlige, kaotiske Bangkok. Vi har satt kursen nordover, mot Chiang Rai, før vi skal krysse over til nabolandet Laos. Vi har opplevd så mye - og vi skjønner hvorfor Thailand blir kalt “Smilets land”! Folk her er så vennlige, og vi blir møtt med smil og varme over alt. Maten er nydelig, og vi spiser Pad Thai til morgen, middag og kveld; gjerne på et av de mange markedene her. Vi har lært oss å si  "Kop Kun Kaa (Kap)" som betyr takk og "Sawa di ka" (hallo).

Vi har sett templer fra ulike epoker, og lært om buddhistiske religion og filosofi. Vi har møtt mange andre backpackere også, som vi planlegger å treffe igjen i Vietnam.

Følg oss gjerne videre på reisen!

IMG-20181110-WA0013.jpg
Kari Anne Susegg Kvarving